SERVICII PERSONALIZARI

Serigrafie

Serigrafia este procedeul de imprimare pe suprafete netede care consta in aplicarea pe materialul ce urmeaza sa fie imprimat a unui strat de vopsea serigrafica printr-un sablon cu mici perforatii, filmat in prealabil, numita si sita serigrafica. Imaginea realizata prin imprimarea serigrafica este formata dintr-un numar de puncte care este dat de numarul de perforatii ale sitei din care se realizeaza masca.

Imprimarea se poate face pe materiale textile precum tricouri, geci, pantaloni, etc. Unul dintre avantajele majore ale personalizarii prin serigrafie este acela ca suprafetele pe care se realizeaza imprimarea pot avea dimensiuni mult mai mari decat cele realizate prin transfer termic.

Acest proces este rentabil pentru cantitatile mari de produse dar complexitatea siglei ca si numar de culori este redusa.

Serigrafia este in general aplicat pe repere care ulterior vor forma produsul la gata.

Broderie

Broderia este procedeul de personalizare cel mai elegant si rezistent in timp, care se realizeaza cu ajutorul unor echipamente computerizate special pentru brodat, folosind programe dedicate acest tip de personalizare. Este de remarcat faptul ca prin broderie nu se modifica materialul sau produsul finit, ci doar ii da o nota de originalitate.

Aceste echipamente sunt utilizate la crearea de broderii sub forma de logo sau monograme pentru camasi, tricouri sau alte produse textile. Nu toate produsele textile pot fi personalizate prin broderie iar atunci exista posibilitatea de a crea un ecuson brodat care se aplica la cald pe produse.

Termotransfer

Termotransferul este procedeul de personalize realizat print aplicarea la cald cu ajutorul unei prese termice a unor folii speciale de termotransfer, care au fost in prealabil imprimate fie serigrafic fie digital si taiat pe contur cu un cutter-plotter. Daca se respecta instructiuniile de folosire, o imprimare prin termotransfer rezista foarte bine in timp.

Transferul termic este folosit pentru personalizarea produselor textile, in cantitati mici, in special in cazul obiectelor care nu pot fi realizate prin serigrafie directa, datorita materialului din care sunt confectionate sau a complexitatii elementelor grafice care urmeaza sa fie personalizate pe obiecte.

Termotransferul este metoda pe personalizare adoptata pentru produsele la gata care limiteaza celelalte metode de personalizare disponibile.

Sublimare

Tehnologia sublimarii termice presupune transferul unei imagini (tiparita in policromie) de pe o suprafata imprimata digital ( hartie speciala imprimata cu cerneala de sublimare ) si transferul acestei imagini pe un suport textil din poliester folosind presiunea si temperature adecvata. Caldura din presa face ca particulele de vopsea de pe imagine sa sublimeze. In timpul procesului, poliesterul suportului este de asemenea incalzit. Ca rezultat moleculele poliesterului se deschid si particulele de vopsea, in stare gazoasa, patrund in poliester. La incheierea procesului de sublimare, presa este deschisa si suportul se raceste. Dupa racire, vopseaua este retinuta pe poliester, fapt ce demonstreaza indelungata rezistenta a vopselei pe material comparativ cu alte metode de imprimare.

Singura bariera impusa folosirii pe scara larga a procesului de sublimare termica pe textile o reprezinta faptul ca materialul textil ce se doreste a fi personalizat trebuie sa aiba in compozitie minim 80% poliester.